Ο Τζέιμς Πάτερσον ισχυρίζεται ότι οι λευκοί συγγραφείς αντιμετωπίζουν «μια άλλη μορφή ρατσισμού» και δεν μπορούν να αρχίσουν να γράφουν

Placeholder κατά τη φόρτωση των ενεργειών του άρθρου

Καθώς ο Τζέιμς Πάτερσον αναλογιζόταν την τρέχουσα κατάσταση του συγγραφικού κόσμου, ο συγγραφέας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις θρίλερ με εκτιμώμενη καθαρή αξία άνω των 800 εκατομμυρίων δολαρίων θρηνούσε για το πώς μια ομάδα ειδικότερα δυσκολεύεται να βρει δουλειά: οι λευκοί άνδρες.

Στην πραγματικότητα, ο πλουσιότερος συγγραφέας της Αμερικής επεσήμανε το Κυριακή ώρα πώς οι λευκοί άνδρες, και συγκεκριμένα οι λευκοί άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας, βιώνουν αυτό που περιέγραψε ως «άλλη μορφή ρατσισμού» όταν προσπαθούν να κάνουν τον δρόμο τους ως συγγραφείς στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο, το θέατρο ή τις εκδόσεις.

“Τι είναι αυτό; Μπορείς να βρεις δουλειά; Ναι. Είναι πιο δύσκολο; Ναι”, είπε ο Patterson, 75 ετών, στη βρετανική εφημερίδα. “Είναι ακόμα πιο δύσκολο για τους μεγαλύτερους συγγραφείς. Δεν συναντάς πολλούς άνδρες 52 ετών λευκά.

Τώρα, ο Πάτερσον αντιμετωπίζει αντιδράσεις από κριτικούς και συγγραφείς που λένε ότι ο συγγραφέας έχει αγνοήσει κατάφωρα τα πρόσφατα δεδομένα που δείχνουν τι ήταν και συνεχίζει να είναι ο εκδοτικός κλάδος.μια επιχείρηση που ανήκει σε λευκούς άνδρες.» Σε έναν αυτοέλεγχο της διαφορετικότητας Penguin Random House, ο εκδότης διαπίστωσε ότι περίπου το 75 τοις εκατό των συνεισφερόντων εκείνη την περίοδο ήταν λευκοί. Μόνο το 6 τοις εκατό ήταν μαύροι, ενώ το 5 τοις εκατό ήταν Ισπανόφωνοι, δείχνει ο έλεγχος. Η εταιρεία αναγνώρισε επίσης ότι περισσότερο από το 74 τοις εκατό των εργαζομένων της ήταν λευκοί.

Μεταγενέστερες αναφορές: «Η δημοσίευση είναι ακόμα μια λευκή επιχείρηση που ανήκει σε άνδρες»

Έρευνα του 2019 για τον παιδικό εκδότη Lee and Low Books διαπίστωσε ότι το 85 τοις εκατό των υπαλλήλων των εκδόσεων που αγοράζουν και επιμελούνται βιβλία είναι λευκοί. Έκθεση 2020 από το Νιου Γιορκ Ταιμς βρήκε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα στον εκδοτικό κλάδο των ΗΠΑ, με το 89 τοις εκατό των βιβλίων που γράφτηκαν το 2018 από λευκούς συγγραφείς.

«Τζέιμς Πάτερσον όλων των ανθρώπων» συγγραφέας των μπεστ σέλερ Roxane Gay ανέβασε στο Twitter. «Πρώτα από όλα, γράψε τα δικά σου βιβλία, φίλε».

Πάτερσον χρησιμοποιήστε συγγραφείς φαντασμάτων για να σας βοηθήσει να δημοσιεύσετε πολλούς τίτλους το χρόνο.

Ένας εκπρόσωπος του Patterson δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο νωρίς την Τρίτη.

Με περισσότερους από 300 τίτλους στο όνομά του, ο Πάτερσον είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς συγγραφείς στον εκδοτικό κόσμο. Έχει πουλήσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια αντίτυπα των βιβλίων του, με το Νεοϋορκέζος επαινώντας τον Πάτερσον αυτή την εβδομάδα ως «ο συγγραφέας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο». Τα 260 μπεστ σέλερ του στους New York Times οδήγησαν το Publisher’s Weekly να τον αναδείξει ως συγγραφέα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις από το 2005.

Forbes έχουν αναφερθεί Το 2018, ο Πάτερσον είχε εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 800 εκατομμυρίων δολαρίων, συνδέοντάς τον με τον παίκτη γκολφ Τάιγκερ Γουντς. Ο Πάτερσον έκανε ένα υπολογίζεται σε 70 εκατομμύρια δολάρια μόνο το 2019, σύμφωνα με το Forbes, πίσω μόνο από την JK Rowling.

Ενώ εκατοντάδες εκατομμύρια έχουν αγοράσει τα βιβλία του, κριτικοί και συγγραφείς έχουν ξεχωρίσει τον Patterson για το στυλ γραφής του και τη χρήση των συγγραφέων φαντασμάτων για να τον βοηθήσει να δημοσιεύει πολλούς τίτλους το χρόνο. είπε ο Πάτερσον Washington Post το 2016 ότι το απλό, δηλωτικό του ύφος έχει σκοπό να «ανοίξει τους κινηματογραφικούς προβολείς στα κεφάλια μας».

«Έχω βγάλει το λίπος από τα εμπορικά μυθιστορήματα», είχε πει τότε. «Σε πολλά μυθιστορήματα, υπάρχουν περισσότερα από όσα θα έπρεπε».

Ο Τζέιμς Πάτερσον ως επί το πλείστον δεν γράφει τα βιβλία του. Και οι νέοι αναγνώστες του ως επί το πλείστον δεν διαβάζουν ακόμη.

Η άνοδος του Πάτερσον οφειλόταν, εν μέρει, στην επιτυχία της σειράς του «Alex Cross», στην οποία ένας φανταστικός μαύρος ντετέκτιβ αντιμετωπίζει απειλές κατά της οικογένειάς του και της Ουάσιγκτον. Η σειρά προκάλεσε τρεις ταινίες, με τον ηθοποιό Morgan Freeman να υποδύεται τον Cross στα “Kiss the Girls” και “Along Came a Spider”.

Όταν οι Sunday Times σημείωσαν την πρώιμη επιτυχία μιας σειράς που περιελάμβανε έναν μαύρο κύριο χαρακτήρα, ο Patterson σημείωσε ότι η φυλή δεν έπαιζε πρόβλημα στην ανάπτυξη ενός από τους πιο αξέχαστους χαρακτήρες του.

«Ήθελα απλώς να δημιουργήσω έναν χαρακτήρα που έτυχε να είναι μαύρος», είπε ο Πάτερσον. «Δεν θα προσπαθούσα να γράψω ένα σοβαρό έπος για μια μαύρη οικογένεια. Είναι διαφορετικά σε μια αστυνομική ιστορία γιατί η πλοκή είναι τόσο σημαντική».

Εκτός από τα σχόλιά του για τους λευκούς άντρες στις εκδόσεις, ο Πάτερσον κατήγγειλε την απόφαση του ίδιου του εκδότη, Hachette Book Group, να αποσύρει τα απομνημονεύματα του Γούντι Άλεν το 2020, αφού οι υπάλληλοι διαμαρτυρήθηκαν για το βιβλίο για μακροχρόνιους ισχυρισμούς για σεξουαλική κακοποίηση κατά του Γούντι Άλεν. ο διάσημος σκηνοθέτης. Τα απομνημονεύματα του Άλεν «Apropos of Nothing» επιλέχθηκαν τελικά από την Arcade Publishing.

«Το μισούσα αυτό», είπε ο Πάτερσον για την απόσυρση του βιβλίου του Άλεν. «Έχεις το δικαίωμα να πεις τη δική σου ιστορία».

Ο Πάτερσον πρόσθεσε: «Είμαι σχεδόν πάντα με το μέρος της ελευθερίας του λόγου».

Αλλά μεγάλο μέρος της συνέντευξης του Πάτερσον επικεντρώθηκε στον ισχυρισμό του ότι οι λευκοί άνδρες αγωνίζονται να βρουν δουλειά στον εκδοτικό κλάδο. Gina Denny, συνεργάτης συντάκτρια στο TouchPoint Press, υποδεικνύεται ότι όταν η USA Today ανέφερε τα σχόλια του Πάτερσον, μόνο εννέα συγγραφείς στη λίστα της εφημερίδας με τα 150 best-sellers υπήρχαν μη λευκοί συγγραφείς. Τρεις από τους τίτλους του Patterson μπήκαν στη λίστα, ενώ μόνο πέντε έγχρωμες γυναίκες και τέσσερις έγχρωμοι άντρες μπήκαν στη λίστα των best-seller. Οι υπόλοιποι ήταν λευκοί άνδρες ηλικίας μεταξύ 36 και 84 ετών, είπε ο Ντένι, και μερικοί από τους λευκούς άντρες στη λίστα είναι εδώ και καιρό νεκροί.

«Οι νεκροί λευκοί άνδρες είναι στατιστικά εξίσου πιθανό να είναι στη λίστα των ευπώλητων των USA Today όσο και οι έγχρωμοι», Ντένι έγραψε.

Αρκετοί μαύροι συγγραφείς αντιτάχθηκαν στα σχόλια του Patterson, συμπεριλαμβανομένης της Shola Mos-Shogbamimu, συγγραφέα του “This Is What I Stand For”.

«Τι ανόητη δήλωση από τον Τζέιμς Πάτερσον. Καλύτερα να πάρεις βιβλία και να μάθεις τι είναι ρατσισμός», είπε. έγραψε. «Σου λείπουν οι παλιές καλές εποχές που οι λευκοί άντρες είχαν ΟΛΕΣ τις δουλειές της συγγραφής;»

Ο Frederick Joseph επεσήμανε ότι 20 εκδότες απέρριψαν το “Patriarchy Blues”, το οποίο έγινε μπεστ σέλερ τον περασμένο μήνα, επειδή είπε Οι εκδότες «δεν πίστευαν ότι οι άνθρωποι θα αγόραζαν ένα βιβλίο από έναν μαύρο που συζητούσε την πατριαρχία».

«Ο Τζέιμς Πάτερσον πιστεύει ότι οι λευκοί άνδρες αντιμετωπίζουν ρατσισμό στις δημοσιεύσεις» έγραψε Joseph, ο οποίος έχει γράψει δύο βιβλία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. «Από έναν μαύρο που είχε πάνω από 50 απορρίψεις βιβλίων (όλα τώρα είναι μπεστ σέλερ) επειδή οι λευκοί εκδότες δεν τα καταλαβαίνουν ή «έχουν ήδη μαύρους συγγραφείς»… σκάσε».

Ιωσήφ πρόσθετος“Υποστηρίξτε τους μαύρους συγγραφείς.”

Εν τω μεταξύ, ο Πάτερσον συνεχίζει να πουλάει. Η αυτοβιογραφία του, «James Patterson by James Patterson», κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα και το «Run, Rose, Run», το μπεστ σέλερ του Μαρτίου, εξαγοράστηκε πρόσφατα από τη Sony Pictures, σύμφωνα με Ορος.

Add a Comment

Your email address will not be published.